Probleem met seksuele opwinding

Probleem met seksuele opwinding

Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ.png

Ondanks je zin in seks kan het zijn dat je niet in de stemming komt. Of dat je regelmatig merkt dat de opwinding tijdens het vrijen vermindert. Problemen met de seksuele opwinding zorgen ervoor dat het vrijen minder prettig wordt. Bij vrouwen kan het zorgen dat de vochtigheid van de vagina vermindert of verdwijnt. Bij mannen kan het erectieklachten geven.

Oorzaken van opwindingsproblemen

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je onvoldoende opgewonden of vochtig raakt:

  • misschien weet jij of je partner onvoldoende waardoor je opgewonden kunt raken of blijven
  • mogelijk vind je het lastig en eng om je seksuele wensen te uiten
  • je denkt tijdens het vrijen aan andere zaken
  • soms zijn problemen met de seksuele opwinding ook een gevolg van lichamelijke factoren, bijvoorbeeld pijn of de menopauze

Hulp zoeken bij opwindingsproblemen

Zowel voor jou als je partner kunnen problemen met de seksuele opwinding ingrijpend zijn. Het kan veel vervelende gevoelens oproepen en spanningen in de relatie geven.

Vaak proberen mensen eerst zelf een oplossing te vinden. Wanneer de klachten aanhouden, kan het goed zijn professionele hulp in te roepen.

PsyQ Seksuologie kan je helpen met het begrijpen en oplossen van jouw problemen. Samen met jou onderzoeken we waardoor je opwindingsprobleem bestaat. Door de behandeling krijg je meer inzicht in je seksuele gevoelens. Je krijgt meer controle over je gevoelens van seksuele opwinding.