Probleem met seksuele opwinding

Probleem met seksuele opwinding

Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ

Ondanks uw zin in seks kan het zijn dat u niet in de stemming komt. Of dat u regelmatig merkt dat de opwinding tijdens het vrijen vermindert. Problemen met de seksuele opwinding zorgen ervoor dat het vrijen minder prettig wordt. Bij vrouwen kan het zorgen dat de vochtigheid van de vagina vermindert of verdwijnt. Bij mannen kan het erectieklachten geven.

Oorzaken van opwindingsproblemen

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor u onvoldoende opgewonden of vochtig raakt:

  • misschien weet u of uw partner onvoldoende waardoor u opgewonden kunt raken of blijven
  • mogelijk vindt u het lastig en eng om uw seksuele wensen te uiten
  • u denkt tijdens het vrijen aan andere zaken
  • soms zijn problemen met de seksuele opwinding ook een gevolg van lichamelijke factoren, bijvoorbeeld pijn of de menopauze

Hulp zoeken bij opwindingsproblemen

Voor zowel u als uw partner kunnen problemen met de seksuele opwinding ingrijpend zijn. Het kan veel vervelende gevoelens oproepen en spanningen in de relatie geven.

Vaak proberen mensen eerst zelf een oplossing te vinden. Wanneer de klachten aanhouden, kan het goed zijn professionele hulp in te roepen.

PsyQ Seksuologie kan u helpen met het begrijpen en oplossen van uw problemen. Samen met u onderzoeken we waardoor uw opwindingsprobleem bestaat. Door de behandeling krijgt u meer inzicht in uw seksuele gevoelens. U krijgt meer controle over uw gevoelens van seksuele opwinding.