Minder zin in seks

Minder zin in seks

Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ.png

Minder zin in seks komt veel voor. Verminderde zin in seks kan tijdelijk zijn. Bijvoorbeeld door stress op het werk, drukte in het gezin of spanningen in de relatie of ziekte. Je hoeft je dan geen zorgen te maken. Verminderde zin in seks kan wel een probleem worden als het langer aanhoudt.

Nooit zin in seks

Het kan zijn dat je nog nooit zin in seks hebt ervaren. Je hebt geen seksuele fantasie en kent niet het verlangen om met een ander of jezelf te vrijen. Dit kan vele oorzaken hebben, bijvoorbeeld nare seksuele ervaringen of een ‘antiseksuele' opvoeding.

Gevolgen van geen of minder zin in seks

Geen of minder zin in seks kan bij jou en je partner veel vragen en onzekerheden oproepen. Vaak ontstaan er spanningen in de relatie en wordt seks een beladen onderwerp. Uit angst voor gevoelens van schuld, afwijzing en frustratie, worden seks en intimiteit dan steeds meer vermeden.

Hulp zoeken bij geen of minder zin in seks

Soms is het nodig bij geen of minder zin in seks professionele hulp te zoeken. PsyQ Seksuologie kan je helpen met het begrijpen en oplossen van je problemen.

Samen met jou onderzoeken we waardoor je verminderde zin in seks wordt veroorzaakt. Dit kan liggen in je opvoeding, seksuele ervaringen, dagelijks leven, de manier van vrijen of je relatie. Partnerrelatietherapie behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Door de behandeling krijg je meer ‘grip' op je seksualiteit.