Minder zin in seks

Minder zin in seks

Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ

Minder zin in seks komt veel voor. Verminderde zin in seks kan tijdelijk zijn. Bijvoorbeeld door stress op het werk, drukte in het gezin of spanningen in de relatie of ziekte. U hoeft zich dan geen zorgen te maken. Verminderde zin in seks kan wel een probleem worden als het langer aanhoudt.

Nooit zin in seks

Het kan zijn dat u nog nooit zin in seks heeft ervaren. U heeft geen seksuele fantasie en kent niet het verlangen om met een ander of uzelf te vrijen. Dit kan vele oorzaken hebben, bijvoorbeeld nare seksuele ervaringen of een ‘antiseksuele' opvoeding.

Gevolgen van geen of minder zin in seks

Geen of minder zin in seks kan bij u en uw partner veel vragen en onzekerheden oproepen. Vaak ontstaan er spanningen in de relatie en wordt seks een beladen onderwerp. Uit angst voor gevoelens van schuld, afwijzing en frustratie, worden seks en intimiteit dan steeds meer vermeden.

Hulp zoeken bij geen of minder zin in seks

Soms is het nodig bij geen of minder zin in seks professionele hulp te zoeken. PsyQ Seksuologie kan u helpen met het begrijpen en oplossen van uw problemen.

Samen met u onderzoeken we waardoor uw verminderde zin in seks wordt veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld liggen in uw opvoeding, seksuele ervaringen, dagelijks leven, de manier van vrijen of uw relatie. Door de behandeling krijgt u meer ‘grip' op uw seksualiteit.