Seksuologie groepsbehandeling

Seksuologie, groepsbehandeling

pdf

Meer+informatie+over+groepsbehandeling.png

Hoe ziet de groepsbehandeling bij seksuele problemen eruit? Samen met anderen (vrouwen, mannen of stellen) volg je een groepsbehandeling passend bij jouw seksuele problemen. De groepsbehandeling bestaat meestal uit tien wekelijkse bijeenkomsten. Vaak krijg je huiswerkopdrachten mee die de volgende keer besproken worden met de behandelaars en de andere deelnemers.

 

Wat zijn de voordelen van groepsbehandeling bij seksuele problemen?

Sommige mensen zien op tegen deelname aan een groep. Maar de ervaringen van deelnemers zijn juist overwegend positief. Een groepsbehandeling heeft veel voordelen. Zo leer je sneller doordat je ervaringen, tips en inzicht deelt met lotgenoten. Ook krijg je veel steun bij het oplossen van je problemen. Welke groepsbehandelingen zijn er bij seksuele problemen?

We hebben groepsbehandelingen voor verschillende seksuele problemen. Die behandelingen worden echter niet bij iedere PsyQ-vestiging aangeboden. Een groepsbehandeling start bovendien pas bij voldoende inschrijvingen.

Vrouwen en Seksualiteit

Groepsbehandeling voor vrouwen met seksuele problemen zoals:

Mannen en Seksualiteit

Groepsbehandeling voor "Mannen, Relaties en Gevoel". Voor mannen die aanlopen tegen problemen in hun relaties en seksualiteit. In deze behandeling wordt dieper ingegaan op de rol van de man in zijn sociale omgang, relaties en seksueel contact. Voor mannen met seksuele problemen zoals: