Een auto-ongeluk, oorlogstrauma, geweld, een verkrachting, een werkongeval of het plots overlijden van een geliefde. In een mensenleven gebeuren soms ingrijpende dingen die  (langdurig) psychische klachten tot gevolg kunnen hebben. De gevolgen van trauma of psychotrauma kunnen over het algemeen goed behandeld worden.

PsyQ biedt diverse behandelingen voor de gevolgen van trauma.

Behandelvormen

Zo is er bijvoorbeeld een stopmechanisme groep waarbij wordt geleerd het negatieve gevoel bij een herbeleving weg te drukken, waardoor u minder wordt overvallen door negatieve emoties en dus beter in staat bent door te gaan met waar u mee bezig was. Andere vormen van behandeling zijn EMDR, imaginaire exposure of groepstherapie bij slaapproblemen.

Groepsbehandeling wordt in diverse vormen en voor diverse soorten traumatische ervaringen aangeboden en vormt een goede aanvulling op de individuele gesprekken. Een voorbeeld hiervan is de cursus Vroeger en verder, gericht op leren omgaan met de gevolgen van misbruik of mishandeling in de kindertijd.
 
U leert meer begrijpen van uw klachten en er anders mee omgaan. Daarnaast vindt u wellicht herkenning, dit kan helpend zijn.

Verwijsbrief

Voor een behandeling bij PsyQ heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Heeft u nog geen verwijsbrief? Neem dan contact op met uw huisarts. Wij gaan pas met uw aanmelding aan de slag wanneer we uw verwijsbrief in goede orde ontvangen hebben.