TOP 3 van november

TOP 3 van november

Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in november? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

veel gelezen: PsyQ lanceert Start App!

PsyQ lanceert de Start App!

Sinds begin november krijgen cliënten die zijn aangemeld voor een behandeling bij PsyQ (vestigingen Parnassia Groep) de Start App aangereikt. Met deze app krijgen cliënten tips en tricks over zaken waar ze zelfstandig al mee kunnen beginnen en krijgen ze antwoord op de meest voorkomende vragen die heersen in de periode na aanmelding tot aan start van een behandeling.

veel gelezen: Mensen met bipolaire stoornis veerkrachtig tijdens lockdown

Mensen met bipolaire stoornis veerkrachtig tijdens lockdown

Uit een recent onderzoek naar de impact van corona op het beloop van bipolaire stoornissen blijkt dat  Mensen met een bipolaire stoornis veerkrachtig zijn omgegaan met de lockdown maatregelen. Zowel studiedeelnemers als onderzoekers vanuit PsyQ waren bij dit onderzoek betrokken.  

veel gelezen: Amalia: ‘Soms wordt het me allemaal te veel en dan praat ik met iemand’

Amalia: ‘Soms wordt het me allemaal te veel en dan praat ik met iemand’

Volgens kroonprinses Amalia hoort praten over mentale gezondheid geen taboe te zijn en doet ze dit zelf ook regelmatig. Dat zegt ze in het boek 'Amalia', geschreven door Claudia de Breij, dat 16 november verscheen. Daar zijn we het bij PsyQ natuurlijk helemaal mee eens. We delen daarom regelmatig ervaringsverhalen van mensen die bij PsyQ in behandeling zijn (geweest).

Deel jouw verhaal

Deel jouw verhaal

Ben jij bij PsyQ in behandeling (geweest) en wil je ook jouw verhaal delen? Neem dan contact met ons op! Vermeld in de mail voor welke klachten en op welke locatie je in behandeling bent geweest. 

Uitgelicht: Lees-, luister-, en kijktips

Lees-, luister-, en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts.  Bekijk hieronder alle tips.