Anna is zwanger en depressief

Ervaringsverhaal+depressie+menopauze.jpg

Anna (26 jaar) is 33 weken zwanger. De zwangerschap is zeer gewenst en is gepland. Toch voelt ze zich af en toe heel somber.

Uit balans

Voor haar zwangerschap is ze wel behandeld geweest voor een lichte depressie, maar nu door de hormonen van haar zwangerschap waren de klachten zwaarder. Het uitte zich in verhoogd prikkelbaar zijn, neerslachtigheid, niet veel willen en niet veel leuk vinden.

Angst en paniek

Voor de zwangerschap haalde ze veel positieve energie uit het sporten, maar dat kon nu niet zo goed meer. Daardoor was ze uit balans. “Ik voel me heel verantwoordelijk voor de baby in mijn buik en omdat ik niet lekker in mijn vel zat dacht ik toch dat dit niet goed was voor de baby. Waardoor er nog meer paniek en angst bijkwam.

Nu volg ik lichttherapie, heb gesprekken met mijn psycholoog en krijg adviezen bij het bewegen en de voeding. Het gaat nu beter met me, het gaat redelijk tot goed en dat is fijn.”

Meer ervaringsverhalen?

Meer ervaringsverhalen?

Benieuwd naar ervaringsverhalen over andere psychische problemen? Op de pagina ervaringen met PsyQ kan je meer ervaringsverhalen lezen. Hier lees je hoe anderen omgaan met psychische klachten zoals paniekaanvallen, slapeloosheid en aandacht- en concentratieproblemen.

Bekijk alle ervaringsverhalen