Ik sta weer positief in het leven!

DepressieErvaringsverhaalFoto.png

Ik ben in 2014 met een behoorlijke depressie bij PsyQ terecht gekomen. Ondanks dat ik overal altijd wel een lichtpuntje zag, was alles mij toch teveel geworden. Bij PsyQ heeft men mij dat lichtpuntje weer laten zien en mij geleerd weer positief in het leven te staan, ondanks alle tegenslagen.

Ups en downs

Het contact was zeer menselijk, zonder poeha. Waarschijnlijk doordat ik van nature een vrij positieve instelling heb, was ik gelukkig snel weer bij de mensen. Tijdens de behandeling tegen depressie bleek dat ik totaal geen rust in m’n ‘reet’ had. Met de psycholoog afgesproken dat ik na een maand of vijf weer contact zou opnemen voor verder onderzoek naar mijn onrust. De reden voor die vijf maanden tussenpauze was dat we dan redelijk zeker wisten dat de depressie werkelijk weg zou zijn. Ondanks de ups en downs die nog zouden volgen en die ieder mens heeft.

Handvatten

In februari 2015 de stap genomen om weer contact op te nemen met PsyQ om te kijken waar die onrust vandaan zou kunnen komen. En wellicht te leren mij eens echt te kunnen ontspannen, niet voor dingen weg te lopen en ga zo maar door. Uiteindelijk (vooral door uitstel van mijn kant, want tja… die drempel blijft helaas) in juli getest op diverse persoonlijkheidsstoornissen. Daar is een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis uitgekomen. Nog geen idee wat het inhoudt, maar wel prettig dat er nu in elk geval een naam is en dat ik handvatten krijg om hiermee om te gaan. Die wetenschap geeft mij al heel veel rust.

Mens staat voorop

Na de vakantie gaat de therapie hiervoor beginnen en ondanks dat ik hier best tegenop zie, weet ik dat het allemaal best recht gaat komen. Al is het alleen al doordat men de drempels zo laag mogelijk probeert te maken en de mens voorop staat, niet de patiënt.

Meer ervaringsverhalen?

Meer ervaringsverhalen?

Benieuwd naar ervaringsverhalen over andere psychische problemen? Op de pagina ervaringen met PsyQ kan je meer ervaringsverhalen lezen. Hier lees je hoe anderen omgaan met psychische klachten zoals paniekaanvallen, slapeloosheid en aandacht- en concentratieproblemen.

Bekijk alle ervaringsverhalen