Ervaringsverhaal over depressie en PMS

Ervaringsverhaal+Louise+PMS.jpg

Louise is 46 jaar en heeft last van depressieve klachten tijdens de menstruele cyclus (pms/pmdd). 'Ik had last van ernstige vermoeidheid, somberheid en migraine.'

PMS

De migraine heb ik al zolang ik menstrueer. De somberheid en vermoeidheid is meer iets van de laatste 15 jaar. Nooit heb ik deze klachten aan mijn cyclus gelinkt.

Lichttherapie

Vorig jaar kwam ik bij een therapeut terecht en toen werd al snel duidelijk dat mijn klachten pms gerelateerd waren. De behandeling is voor iedereen verschillend, maar ik heb sindsdien eens in de vier maanden lichttherapie. Dan zit ik vijf dagen een half uur voor een lichtbak en dat helpt me enorm.

Wereld van verschil

Daarvoor was ik twee weken van de maand gewoon niet mezelf. Nu ben ik af van de klachten en heb ik dus ook geen migraine meer. Het blijft beperkt tot af en toe hoofdpijn. Daar is goed mee te leven. Het is een absoluut een wereld van verschil. Met vriendinnen praat ik wel hierover, maar toch is er ook nog wel veel onwetendheid. De link wordt vaak gewoon niet gelegd.”

Meer ervaringsverhalen?

Meer ervaringsverhalen?

Benieuwd naar ervaringsverhalen over andere psychische problemen? Op de pagina ervaringen met PsyQ kan je meer ervaringsverhalen lezen. Hier lees je hoe anderen omgaan met psychische klachten zoals paniekaanvallen, slapeloosheid en aandacht- en concentratieproblemen.

Bekijk alle ervaringsverhalen