Bloedirritant!

Boekentip: Bloedirritant!

pdf
300x300-Boekentip_Bloedirritant.jpg

ADHD bij vrouwen uit zich vaak anders dan bij mannen, waardoor het herkennen van AD(H)D bij vrouwen soms lastiger is. Bloedirritant! is het nieuwste boek van PsyQ collega Sandra Kooij en ervaringsdeskundige Jacqueline van de Sande. Het boek staat vol tips en praktische informatie. ADHD-expert Sandra deelt de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van ADHD bij vrouwen. Jacqueline van de Sande en andere vrouwen delen waargebeurde anekdotes en hun ervaringen.

ADHD bij vrouwen

In het verleden werd de diagnose ADHD vaker bij mannen gesteld dan bij vrouwen. Vrouwen hebben geen andere symptomen dan jongens of mannen, maar wel presenteert ADHD zich soms anders. Misschien laat een vrouw druk gedrag zien, maar is zij fysiek minder druk en beweeglijk. Bij vrouwen kan ADHD onder andere leiden tot eindeloos doorgaan, perfectionisme, eetbuien, verslaving en hormonale depressie. Bij mannen uit ADHD zich vaker in gedragsproblemen en dat valt meer op. Hierdoor komt het voor dat AD(H)D bij vrouwen pas op veel latere leeftijd wordt vastgesteld en vrouwen hier dus ook pas veel later hulp bij krijgen dan jongens en mannen. Het boek Bloedirritant! beschrijft hoe ADHD bij vrouwen eruitziet, met welke thema’s zij worstelen en hoe onzichtbaar hun strijd kan zijn.

Dit boek is voor elke levensfase

Bloedirritant! staat vol met praktische informatie en tips voor iedere levensfase. Van studeren met ADHD, je rijbewijs halen, relaties, intimiteit, op jezelf gaan wonen tot ADHD en werk, zwangerschap, moeder zijn, medicatie, menstruatie, de overgang, gezondheid en nog veel meer. Sandra Kooij beschrijft wetenschappelijke inzichten op het gebied van ADHD bij vrouwen. Denk hierbij aan informatie over de impact van hormonen tijdens deze verschillende levensfasen. Ook deelt zij resultaten van recente onderzoeken van het Hoofd Hart Hormonen (H3-)netwerk.

Voor wie is dit boek interessant?

Het boek is bedoeld voor alle volwassen vrouwen met AD(H)D, of vrouwen die zichzelf in ADHD of ADD herkennen. ‘Bloedirritant!’ is ook interessant voor iedereen die een partner, dochter, moeder, vriendin of collega heeft met AD(H)D.

Ervaringsverhaal van Madelon

Zo’n 10 jaar geleden, toen Madelon 25 jaar was, werd de diagnose ADHD bij haar vastgesteld en kwam ze in behandeling bij PsyQ. Ze vertelt wat de diagnose met haar deed, wat het effect was deze op latere leeftijd te krijgen en hoe ze nog elke dag wat aan de tips heeft die ze bij PsyQ kreeg.

Lees het verhaal