Terugvalpreventie en mindfulness-based cognitive therapy

Angststoornis, terugvalpreventie en mindfulness based cognitive therapy

Meer+informatie+over+groepsbehandeling.png

Momenteel onderzoekt Angststoornissen Den Haag twee nieuwe veelbelovende behandelvormen voor mensen die voor hun angstklachten uitbehandeld zijn maar nog restklachten ervaren.

Behandelingen

Deze behandelingen zijn:

  • Terugvalpreventie therapiegroep (TVP)
  • Mindfulness-based cognitieve therapie (MBCT)

De terugvalpreventie therapiegroep is een groepsbehandeling en heeft tot doel patiënten ondersteuning te bieden in het dagelijks leven. In deze groep staat niet langer het verminderen van klachten centraal, maar het verbeteren van kwaliteit van leven. Dit door het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven, het vergroten van de zelfstandigheid en het voorkomen van terugval.

In de mindfulness-based cognitieve therapie (MBCT) leer je onder andere door middel van meditatie negatieve gevoelens en gedachten los te laten als een manier om je prettiger te voelen.

Voor wie?

Volg je een behandeling bij PsyQ Angststoornissen of heb je daar een behandeling gevolgd maar ervaar je nog restklachten? Dan kom je in aanmerking voor een van deze twee behandelingen.
Het belangrijkste verschil met een 'gewone' behandeling is dat wij je vragen meer vragenlijsten in te vullen. Dit kan thuis op de computer.

Meer informatie

Meer informatie lees je in de folder. Ook kan je voor meer informatie of aanmelden mailen met: Elena Hoogerwerf, psycholoog/onderzoeker. (aanwezig op dinsdag en woensdag) of telefonisch via het secretariaat: T 088 357 27 59.