Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in januari? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

Cliëntenorganisaties: TNN en Stichting JIJ

Door actualiteiten aan de kaak te stellen en actief de belangen van hun doelgroepen op maatschappelijk niveau te behartigen, zijn cliëntenorganisaties van grote waarde. Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen in Nederland die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis. Transgender Netwerk Nederland (TNN) is de nationale belangenorganisatie voor transgender personen en hun naasten. TNN wil de zichtbaarheid van transgender personen in de Nederlandse samenleving vergroten.

Naar alle cliëntenorganisaties

Daniëlle's ervaringsverhaal

Ondanks haar gelukkige jeugd en warme band met haar adoptieouders, kreeg Daniëlle rond haar negentiende last van depressieve gevoelens. In 2009 - Daniëlle was net moeder geworden - ging er een sluis aan onverwerkt verdriet open en kreeg ze een zware depressie.

'Ik woog nog maar 49 kilo en had zelfmoordgedachten.'

Lees Daniëlle's verhaal

Stichting borderline in gesprek met Karin Slotema 

In een gesprek met Hans de Jong, voorzitter van Stichting Borderline, vertelt collega Karin Slotema, psychiater bij PsyQ waarom 'de borderliner' niet bestaat, hoe je borderline kunt herkennen en welke behandelingen er zijn.

Bekijk de video