Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in april? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

Ervaringsverhaal ervaringsdeskundige Chantal

Sinds 2020 is Chantal werkzaam als ervaringsdeskundige bij PsyQ in Leiden. Naast haar individuele gesprekken met cliënten, is haar grootste trots: de lotgenotengroep voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag, die ze zelf heeft opgezet. Chantal vertelt meer over haar behandeling bij PsyQ en het werk als ervaringsdeskundige bij PsyQ. 

‘Als ervaringsdeskundige werk ik vanuit mijn hart’

Lees verder

Collega aan het woord: klinisch psycholoog Marije

Marije Bruinsma is klinisch psycholoog en manager zorg van een aantal teams op de locatie Max Euwelaan in Rotterdam. Vanaf 2003 werkt Marije al bij PsyQ (en voorgangers) en heeft ze veel ontwikkeling door- en meegemaakt. Ze vertelt waarom het werken bij een grote ggz-instelling als PsyQ voor haar het verschil maakt. 

Lees verder

Handreiking: Hoe herken je een 'pro-ana coach'? 

Pro-ana coaches bieden zich onder valse voorwendselen aan als afvalcoach. Maar hoe herken je deze zogenaamde coaches en hoe ga je met jongeren in gesprek over hun online leven? Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft speciaal voor jeugdhulpverleners die werken met jongeren met eetproblemen de Handreiking: hoe herken je een 'pro-ana coach'? ontwikkeld. Een aantal partijen, waaronder PsyQ, leverde een bijdrage aan de handreiking. 

Lees meer