Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychische klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

Ben je snel overprikkeld door bijvoorbeeld een burn-out, angststoornis, ADHD of andere ziekte, maar wil je toch graag naar een museum? Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert 4 keer per jaar een prikkelarme avondopenstelling. 

De prikkelarme avondopenstelling is van 18.00 tot 21.00 uur, na de reguliere sluitingstijd. Tijdens deze uren is er gedimd licht in het atrium, zijn er weinig mensen, kun je in een stille ruimte zitten als het even te veel wordt en word je ontvangen door getrainde gastvrouwen en -heren. Ook is er een gratis audiotour beschikbaar via de Rijksmuseum app. 

Meer informatie

Het Rijksmuseum heeft deze prikkelarme avondopenstelling in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten ontwikkeld. Meer informatie over de prikkelarme avondopenstelling vind je via de website van het Rijksmuseum. Hier boek je ook gelijk je tickets. 

Het Rijksmuseum organiseert ook 2 keer per jaar de prikkelarme avondopenstelling voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar, waarvan tenminste één kind een prikkelverwerkingsstoornis heeft.