Actueel

Componence Asset List

20 maart 2020

regulier-brijder+keuzehulp+app.png

PsyQ krijgt naar aanleiding van het coronavirus veel vragen of de behandeling van mensen met psychische klachten wel door kan gaan. Het antwoord is ja! Alle afspraken op locatie zijn de komende weken afgezegd, met uitzondering van medische noodzaak en als het echt niet anders kan. Op dit moment bieden we in plaats van behandeling op locatie, telefonische consulten aan en behandelingen via videobellen. Ook onze 100% online behandelingen met PsyQ Online worden versneld uitgebreid.

Videobellen en online behandelen zijn op dit moment van grote toegevoegde waarde. De afspraak wordt omgezet naar videobellen. Zo kan de afspraak ‘gewoon’ doorgaan. Weliswaar niet bij ons in de behandelkamer, maar wel met de eigen behandelaar. Dankzij het inzetten van onze beveiligde online platforms in combinatie met de ervaring die we de afgelopen twee jaar hebben opgedaan, zijn we nu flexibel. En kunnen we de specialistische zorg voor mensen met psychische klachten gewoon door laten gaan.

Specialistische zorg, flexibel en persoonlijk

Videobellen is een perfect voorbeeld van hoe de zorg anno nu moet zijn: flexibel en persoonlijk. We zien dit als een eerste stap in het verder digitaliseren van alle behandelingen naar blended (deels online en deel op locatie) en naar een 100% online behandeling. Met een volledig online behandeling krijgen we steeds meer inzicht in gevoelens, gedachten en gedragingen waaronder beweegpatronen, leefstijl en de effecten daarvan op de klachten zoals stemming. Dit geeft ons als behandelaar de mogelijkheid er voor iemand te zijn op de momenten dat het er écht toe doet en de resultaten zichtbaar te maken voor de patiënt. Op deze manier sta je als patiënt aan het roer.

Behandelingen PsyQ (onderdeel van Parnassia Groep)

Alle behandelingen van PsyQ, onderdeel van Parnassia Groep worden zo veel mogelijk PsyQ Online. Voor angst en depressie was het al mogelijk om de behandeling 100% online te volgen ondersteund door de app NiceDay. Doordat de online omgeving nu voor veel meer behandelaren beschikbaar is, kunnen ook andere klachten online worden behandeld. Dit kan met behulp van videobellen en chatten.

Behandelingen PsyQ (onderdeel van Lentis)

De behandelingen van PsyQ, onderdeel van Lentis worden omgezet in telefonische afspraken of afspraken via videobellen. Let op niet elk vestiging heeft hetzelfde aanbod. Op dit moment bieden we in plaats van behandelen op locatie telefonische consulten aan, videobellen of PsyQ Online.