Nieuws Nieuws

15 juni 2016

PsyQ heeft een app ontwikkeld voor mensen die in behandeling zijn, of die hun behandeling hebben afgerond.

Hoe werkt het

Via de app geef je jezelf een cijfer (0-10) op het gebied van je stemming, je slaap, je eetbuien of je ADHD. Zo kan je zien of je nog in balans bent, of dat het wat minder gaat. Als het minder gaat kun je met kant en klare tips en je eigen ideeën aan de slag, of zo nodig direct hulp vragen. Aan wie je hulp vraagt  bepaal je zelf. Dit kan een goede vriend(in) zijn, je huisarts of je behandelaar. Je kunt een overzicht van je scores in de tijd aan je hulpverlener mailen of iemand bellen vanuit de app. De gegevens van degenen die je om hulp wilt vragen voer je bij aanvang zelf in.

Doel

Het doel is terugval te voorkomen en als het toch gebeurt, zo snel mogelijk weer greep op je klachten te krijgen. Doordat je bij terugval je geschiedenis kunt raadplegen, bijvoorbeeld hoe goed hou jij je aan de afspraken met jezelf, of je medicatiegebruik, zie je sneller  waar je terugval mee kan samenhangen en kun je daar ingrijpen waar nodig.

Een gebruiker aan het woord: “De zelfmonitor is een fantastische app!
Het stelt je in staat om snel een helder beeld te krijgen van je klachten en hun ontwikkeling in de tijd. Worden je klachten minder? Meer? Waarom? Erg motiverend om concreet de resultaten van je therapie te zien, en praktisch als basis voor de gesprekken met je behandelaar  De interface is top, mooi vorm gegeven en praktisch in het gebruik. Een aanrader!”

PsyQ specialismeleider ADHD Sandra Kooij over het 'waarom' van deze app: "de regie en de verantwoordelijkheid voor je behandeling en je welzijn daarna, ligt vooral bij jezelf. Deze app kan je daarbij helpen. Je houdt zelf in de gaten hoe goed het met je gaat en je bepaalt zelf of en wat je eraan wilt doen."

De app is gratis beschikbaar voor IOS en Android apparaten.