Actueel

Componence Asset List

03 juni 2020

EDIT+uitsnede+teamfoto+zoom.PNG

EDIT Haaglanden, TOPGGz afdeling, heeft een subsidie gekregen om blended zorg op te zetten; een combinatie tussen face-to-face en digitaal contact. Met deze gemengde (blended) aanpak krijgt de patiënt meer regie over zijn/haar behandeling en kan er samen effectiever en efficiënter naar een succesvol eindresultaat worden gewerkt. EDIT Haaglanden behandelt en begeleidt mensen met een psychose en psychotische klachten.

Patiënten van deze EDIT (Early Detection Intervention Team) afdeling hebben onder andere aangegeven weinig gevoel te hebben bij een papieren werkboek, laat staan een PDF. De uitleg en oefeningen gaan niet voldoende leven. Dat betekent dat we onze behandeling en begeleiding nog effectiever kunnen maken. 

Dankzij een subsidie gaan behandelaren nu samen met ontwerpers aan de slag om het protocol voor blended zorg te ontwikkelen. Deze zorg is een combinatie tussen face-to-face en digitaal contact. Met deze gemengde (blended) aanpak krijgt de patiënt meer regie over zijn/haar behandeling en kan er samen effectiever en efficiënter naar een succesvol eindresultaat worden gewerkt.
Helga Ising, (h.ising@parnassiagroep.nl) kan eventuele vragen beantwoorden. 

Ondertussen werkt het hele team van EDIT Haaglanden werkt vanuit huis aan de behandeling en begeleiding van mensen met een psychose en psychotische klachten. Voor de corona maatregelen probeerden wij een slag te maken richting beeldbellen en dit is plotseling erg snel gelukt! De meeste behandelingen kunnen digitaal worden voortgezet, waardoor de zorg niet stilstaat in een al moeilijke tijd.