Actueel

Componence Asset List

29 oktober 2020

Sandra+Kooij+200x200.jpg

Op 20 november tussen 09:30 en 16:30 uur geeft psychiater en hoogleraar Sandra Kooij van PsyQ in Learning Labs van RINO Amsterdam een online training over ADHD & Slaap (in het engels). Learning Lab is een intensieve en interactieve online training waarin je theoretische en praktische aspecten combineert.

ADHD en Slaapproblemen

ADHD en slaapproblemen zijn nauw met elkaar verweven en komen samen voor bij 80% van de kinderen en volwassenen met ADHD. Dit roept de vraag op: wat kwam er eerst: ADHD of de slaapstoornis? En helpt het bij de behandeling van ADHD als de slaap verbetert? En hoe bereik je dat?

Doel van de online training over ADHD & Slaap

Tijdens de online training deelt Sandra Kooij de laatste inzichten uit onderzoek naar de verschillende slaapstoornissen bij ADHD, en de gevolgen van slaapgebrek voor eetlust, gezondheid en gemoedstoestand worden besproken in deze interactieve online cursus. Deelnemers ontvangen een screeninglijst en behandelprotocol voor de verschillende slaapstoornissen bij ADHD om in hun eigen praktijk te gebruiken. Na deze interactieve online cursus kan de deelnemer slaapproblemen bij ADHD herkennen, diagnosticeren en gericht behandelen. De training is in het engels.

Inschrijven online training Learning Labs

De online training vindt plaats op vrijdag 20 november tussen 09:30 en 16:30 uur. Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals die interesse hebben om meer te leren over ADHD & slaap. De kosten van de training bedragen €295. Aanmelden voor de online training kan via het aanmeldformulier.

Learning Labs RINO Amsterdam

RINO Amsterdam en ehealth-specialisten bundelen hun expertise in een nieuw en inspirerend concept: de online Learning Labs. De Learning Labs bieden de mogelijkheid om meer kennis en ervaring op te doen met (online) interventies op het gebied van geestelijke gezondheid via een interactieve online omgeving onder begeleiding van 's werelds meest invloedrijke specialisten. De Learning Labs zijn hands-on; minstens de helft van het lab wordt besteed aan het oefenen van vaardigheden. Om de voorwaarden voor oefenen en interactie te waarborgen, werken we met kleine groepen. De duur van een Learning Lab is minimaal 6 uur. De meeste labs zijn geaccrediteerd. Meer over Learning Labs.