Actueel

Componence Asset List

25 oktober 2021

LMS2021+200x200.jpg

Aankomende zaterdag 30 oktober vindt alweer de 5e editie van Last Man Standing plaats, georganiseerd door MIND. Op deze dag staan overal in het land honderden mensen 3 uur lang op een verhoging om aandacht te vragen voor het belang van mentale gezondheid. Doe jij ook mee?

Taboe op psychische problemen

Met Last Man Standing wordt geld opgehaald voor voorlichting, preventie en ondersteuning. Ook bij PsyQ staan we achter deze missie en vinden we het belangrijk dat psychische problemen bespreekbaar worden gemaakt. Toch durft nog steeds 4 op de 10 jongeren met psychische klachten hier niet over te praten. Er heerst dus nog altijd een taboe op psychische problemen, terwijl het delen van je verhaal kan helpen bij je herstel en dat van anderen. Wij delen daarom regelmatig ervaringsverhalen van mensen die bij PsyQ in behandeling zijn (geweest). Deze verhalen kunnen je helpen om te leren gaan met je psychische problemen. 

Locaties en duur

Na een online editie vorig jaar vanwege corona kun je het evenement dit jaar weer fysiek bijwonen. Dit jaar kun je kiezen op welke locatie je mee wilt doen: op de hoofdlocatie in Amsterdam, of in Nijmegen, Utrecht of Groningen. Ook de duur van het evenement is dit jaar anders. In plaats van 6 uur, sta je nu maximaal 3 uur. Alleen op de hoofdlocatie in Amsterdam kun je ervoor kiezen maximaal 6 uur te blijven staan. 

Last Man Standing is op zaterdag 30 oktober 2021 van 12:00 – 15:00. Wil je meedoen op een van de locaties of doneren? Kijk dan op de website van MIND