Actueel

Componence Asset List

22 oktober 2020

regulier_wekker.jpg
In de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober gaat de wintertijd weer in. Dit betekent dat de klok een uur achteruit gaat. Een winterdip of -depressie ligt in deze periode op de loer.

In de winterperiode hebben we een gebrek aan licht en wordt ons bioritme verstoord door de ingang van de wintertijd. Sommige mensen kunnen zoveel last hiervan ervaren dat het zelfs een (winter)dip of (winter)depressie tot gevolg kan hebben.

Zeker nu we al minder buiten komen door coronavirus kan de ingang van de wintertijd daarbij voor veel mensen voor meer klachten met de biologische klok zorgen. Psychiater Michael van den Boogaard waarschuwt ook: 'Pas op dat je dipje geen depressie wordt'.

Hulp nodig bij je winterdepressie?

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om van je winterdip of –depressie af te komen. PsyQ geeft een aantal tips en adviezen om om te gaan met een depressie. Werken de tips en adviezen van PsyQ niet om van jouw winterdip of –depressie af te komen? Dan biedt PsyQ hulp! Volg lichttherapie of een andere behandeling voor depressie.

100% online behandeling voor winterdepressie

PsyQ biedt ook een 100% online behandeling voor depressie. Voor de behandeling van PsyQ Online zijn geen wachttijden, dus je kan direct aan de slag met jouw klachten. Via online behandelingen van PsyQ krijg je persoonlijk contact, uitgebreide zorg, veiligheid en kwaliteit. De inhoud en kwaliteit van onze online behandelingen zijn hetzelfde als bij een reguliere behandeling.

Twijfel je of je last hebt van een (winter)depressie? Doe dan gratis en vrijblijvend de (winter)depressie zelftest.