Actueel

Componence Asset List

01 april 2019

200x200+Judith+Haffmans.jpg

Afgelopen zondag ging de klok om 02.00 uur een uur vooruit. De zomertijd ging in. In het BNR radioprogramma Ask me Anything van Jörgen Raymann interviewt hij Judith Haffmans van PsyQ over de wekker in jezelf en welke invloed dat heeft op je gezondheid. Het interview werd vrijdag 29 maart tussen 11.00-12.00 uur uitgezonden.

Zondagochtend ging de klok een uur vooruit. Wil jij weten wat het effect van de zomertijd is op onze gezondheid? Of wil je weten wat een chronobioloog doet en hoe deze wetenschap bijdraagt aan de behandeling van onze patiënten? Luister dan naar het BNR-radioprogramma Ask me Anything van Jörgen Raymann. Hij bevraagt Judith Haffmans, klinisch farmacoloog chronobioloog bij PsyQ. Judith zal naast vragen van Jörgen ook vragen van luisteraars beantwoorden. Daarnaast is chronobioloog Roelof Hut (Rijksuniversiteit Groningen) te gast. Hij doet onderzoek naar de biologische klok.

Uitzending gemist?

Luister het interview hier terug

Afgelopen zondagochtend, om 2.00 uur, ging de klok een uurtje vooruit. Hoewel er een aanzienlijke groep is die de zomertijd omarmt, zitten er ook flink wat nadelen aan het opschuiven van dat ene uurtje.

Welke voordelen heeft het wisselen van wintertijd naar zomertijd? Is het goed voor onze gezondheid? Waarom hebben we eigenlijk een zomer- en een wintertijd? Vind je dat de zomertijd de standaardtijd moet worden? Of juist de wintertijd? Jörgen legt de argumenten voor aan zijn gasten.