Actueel

Componence Asset List

17 januari 2020

slapende+vrouw+200x200.jpg

Aanstaande maandag is het weer zover: Blue Monday, voor sommigen de meest deprimerende dag van het jaar. Het weer is koud en guur, de dagen zijn kort en donker, waardoor je ´s morgens je bed wellicht moeilijk uitkomt.

Op Blue Monday wordt elk jaar aandacht gevraagd voor het onderwerp depressie, onder meer via het Depressie Gala dat maandag gehouden wordt. De meest bekende depressie rond dit jaargetijde is natuurlijk de winterdepressie, maar wanneer spreek je nou van een depressie en wanneer van een dipje? Psychiater Dyllis van Dijk legt het verschil uit.

Slaapproblemen

Een bekend symptoom van een (winter)depressie is het hebben van slaapproblemen. Weinig mensen beseffen zich echter dat goed slapen ontzettend belangrijk is om een depressie te voorkomen of (en tal van andere psychische problemen) aan te kunnen pakken. Om die reden start PsyQ aanstaande dinsdag de campagne over slaapproblemen. In een serie artikelen en interviews met eigen experts leggen we uit wat (een) slaap(stoornis) is en wat de gevolgen kunnen zijn van een verstoord slaap-waakritme. Maar ook over slaapproblemen in combinatie met een psychische aandoening als ADHD en PTSS. En we geven tips om slaapproblemen aan te pakken.

Meer informatie is te vinden op PsyQ.nl/slaapproblemen.