Actueel

Componence Asset List

21 januari 2019

200x200+Psyq+Depressie+blue+mondag.jpg
Vandaag is het Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Ook dit jaar is er weer een Depressiegala om aandacht te vragen voor depressie. En PsyQ is er natuurlijk bij. Praten over een depressie moet net zo normaal worden als vertellen over een gebroken been.

Erover praten is de belangrijkste eerste stap, want pas dan kun je de symptomen van een depressie op tijd herkennen en er wat aan doen.

Depressie of dipje?

Een echte depressie trekt zich daarentegen weinig aan van een datum. Wanneer spreek je van een depressie en wanneer heb je een dipje? Psychiater Dyllis van Dijk legt het verschil uit tussen een dipje en een echte depressie.

Thema depressie staat deze winter centraal

In de maanden januari, februari en begin maart is er bij PsyQ speciale aandacht voor het thema depressie. Met deze campagne delen we specialistische kennis over depressie. We vertellen wat de symptomen zijn en hoe je een depressie herkent en welke behandelingen er zijn. Ervaringsverhalen komen aan bod, vertellen we wat je als naaste kunt doen en brengen we de zelftest onder aandacht.